Bornholm Maj 2022

Bornholm 9/5 – 11/5 2022.  36 personer.

Hotel Allinge i Allinge.

Vi har haft en rigtig dejlig tur til Bornholm. Hotellet var godt og ydede en god service, værelserne var meget forskellige, men meget charmerende. Maden var veltillavet og lækker og der var rigeligt af den. Drikkevarerne var ad libitum.

Første dag så vi på granitkunst og flotte haver.

Dagen efter kørte vi gennem Almindingen, Danmarks tredje største skov, hvor vi var i Ekkodalen, en sprækkedal, og hørte hvad Møller drak. Skoven viste sig fra sin smukkeste side.
Ved Rytterknægten, Bornholms højeste punkt 162 m over havet, gjorde vi også holdt, enkelte vovede sig endda op i tårnet på 12,6 meter + ståltrappe på 9 meter i alt 21,6 meter. I Svaneke spiste vi røget fisk, så på byen, besøgte Bülows lakrids, keramik og havn.
Hjemme i Allinge gik Lone hver aften en lille tur med dem som havde lyst.

Sidste dag startede vi ved Opalsøen, som ligger nær Hammershus. Her var som alle andre steder meget smukt. Der var ved at blive sat gang i ”linedans” ind over søen.
Ved Hammershus er der i dag bygget et museum, som man kommer til via broer og stier. Fra broen er der en flot udsigt til ruinen samt en velanlagt sti.

På vej mod Rønne så vi Ny Kirke en af Bornholms rundkirker. Den var meget smuk og velholdt.
I Rønne så vi på det mindste hus. Herefter spredtes flokken lidt, vejret havde ændret sig og ønskerne var forskellige. På havnen øvede Lasse sig i at bakke med en bus, det var jo rart når man skulle bakke ind på færgen.

Vi har haft Den skønneste forårstur, med høj sol og godt humør.

Jeg har ikke rosende ord nok om Lone og Lasse, begge var yderst kompetente, hjælpsomme og vidende.

Tak til alle for en god tur. Håber at vi snart ses igen.

Chauffør Lasse fra Nygaard Rejser. Guide Lone Hougaard fra Vitus